Één community, honderdduizenden tweakers

Samen staan we sterk

Wie zijn wij

Tweakers voor is een jaarlijks in december terugkerende actie waarin alle tweakers, bezoekers van de tech website tweakers.net zich sterk maken voor de minderbedeelden op aarde. De actie is opgezet door tweaker “Frozen” ofwel Wesley de Vries en hij doet dit al sinds 2015.

Rond begin november publiceert Frozen op zijn tweakblog een poll waarin alle tweakers een goed doel kunnen nomineren. Vervolgens wordt er op deze doelen gestemd waarna er 5 potentiële einddoelen uitkomen. Deze doelen worden vergeleken met elkaar onder andere op grootte, nut en mogelijkheden voor de community. Vaak zijn er om en nabij deze periode tweakers die graag wat willen spullen willen doneren voor de veiling. Meestal zijn is die exclusieve tweakers merch, items met een speciale sentimentele waarde voor de communityleden. Rond begin december wordt dan het goede doel gepubliceerd waarna de veiling en de lijnen open gaan. De veiling loopt tot ongeveer eind december afhankelijk van de actie van dat jaar. Na het sluiten van de veiling is er een week lang een betaalmogelijkheid.  Binnen 2 weken na betaling worden alle geveilde producten verzonden naar de winnaars.

ONZE GESCHIEDENIS

Vanaf 2015 al bezig!

Ondertussen organiseren we deze actie al bijna 4 jaar met veel inspanning en plezier. Volledig mogelijk gemaakt door de geweldige community.

We hebben al 3 cheques langsgebracht bij verschillende stichtingen, hoewel de cheque slechts een formaliteit is storten we voor aankomst met de cheque het bedrag op de rekening van de stichting. Dat voorkomt de mogelijkheid tot fraude wat gepaard gaat met contante donaties. 

Het verloop van elke actie is vastgelegd in ons tweakblog. Van de start tot het brengen van de cheque, maar het lijkt erop dat iedereen altijd het enthousiaste wordt van het blogje met de foto van het overhandigen van de cheque. Hoe zou dat nou toch komen? Wij weten het wel, de resultaten zien van de gezamenlijke inzet is gewoon geweldig!

2017.

— Stichting Jarige Job

Er zijn in Nederland tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat hun ouders niet rond kunnen komen. De schaamte die daar als kind bij komt kijken is enorm, ondanks dat je daar zelf niets aan kunt doen. Daarom haalden wij €1300 op voor deze mooie stichting!
2016.

— Stichting Babyspullen

Bij onze tweede actie haalden we €590 op voor stichting Babyspullen. Zij zorgen ervoor dat babytjes van ouders die het financieel zwaarder hebben toch een goede start krijgen in het leven.
2015.

— Voedselbank

In onze eerste actie haalden we 845 euro op om chocoladeletters van te kopen voor de voedselbank. Zo kregen alle kindertjes van de voedselbank met sinterklaas een chocoladeletter in hun schoen.

Foto's